Η ΑΤΛΑΝΤΙΚ Ασφαλιστική εταιρία ιδρύθηκε το 1983 από μια μικρή ομάδα φιλόδοξων και έμπειρων ασφαλιστικών εταιρειών, με βαθιά γνώση της κυπριακής αγοράς. Τον Οκτώβριο του 2000 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, γεγονός που ώθησε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας. Το 2002, προχώρησε στην ίδρυση της Atlantic Consultancy Services Ltd και της θυγατρικής της Atlantic Securities, μέσω της οποίας εισήλθε δυναμικά στους τομείς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Κομβικό σημείο για την εταιρία αποτέλεσε το 2007 όπου ο κύκλος εργασιών της ΑΤΛΑΝΤΙΚ ξεπέρασε τα €21 εκατομμύρια, τοποθετώντας την μεταξύ των ηγετικών ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου. Το 2019 έχει επιτύχει μια νέα συνεργασία με τις Κυπριακές Αερογραμμές. Έτσι της δόθηκε η ευκαιρία να μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων Ασφάλισης Ταξιδιών.

Σήμερα, η ΑΤΛΑΝΤΙΚ ασφαλιστική εταιρία εξακολουθεί να εμμένει στο όραμα της το οποίο είναι μέσω του του επαγγελματισμού και της καινοτομίας να μπορεί να εξασφαλίζει τα καλύτερα δυνατά οικονομικά αποτελέσματα και την υψηλότερη ικανοποίηση για τους πελάτες.

Η Εθνική Ασφαλιστική στην Κύπρο ασκεί τις εργασίες της μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου) Λτδ και της Εθνικής Γενικών Ασφαλειών (Κύπρου) Λτδ, με έδρα τη Λευκωσία ενώ διαθέτει τα προϊόντα της στο κυπριακό κοινό μέσα από ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο Ασφαλιστικών Συμβούλων και Αντιπροσώπων.

Η κεφαλαιουχική της βάση επιτρέπει το σταθερό σχεδιασμό των μελλοντικών κινήσεων της Εταιρείας για μια αποτελεσματική και δυναμική αναπτυξιακή πορεία στην ασφαλιστική βιομηχανία της Κύπρου.

Με αποθεματικά σχεδόν €34.000.000, ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα €13.320.000 και σύνολο ενεργητικού που ξεπερνά τα €50.000.000, αποδεικνύει τη σοβαρότητα και το κύρος της, εξυπηρετώντας πέραν των 30.000 πελατών και ακολουθώντας μια σταθερά ανοδική πορεία.

Η εταιρία KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, είναι εγκεκριμένη ως ανταποκριτής των Lloyd’s στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Απασχολεί 15 άτομα με απόλυτη εξειδίκευση σε συγκεκριμένους κλάδους και είναι ενεργή σε όλους τους τομείς στην Ασφαλιστική Αγορά.

Ως ανταποκριτής των Lloyd’s χειρίζεται Δεσμευτικές Συμβάσεις και είναι γνωστή τόσο για την εμπειρία της σε εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα, όσο και για την δημιουργία taylor-made νέων προϊόντων, αποτελώντας έτσι ένα μοναδικό «one-stop-shop» για συνεργάτες και πελάτες, από όλη την Ευρώπη.

H KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY αναπτύσσεται σταθερά μέσα από ένα ευρύ δίκτυο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, στους οποίους οφείλεται κατά κύριο λόγο η επίτευξη των εταιρικών στόχων.

H PRIME INSURANCE ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1999 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 δραστηριοποιήθηκε και έγινε γνωστή στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά με το όνομα Interlife, θέτοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ασφαλιστικών υπηρεσιών μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση με υπευθυνότητα και διαχρονική συνέπεια. Στις αρχές του 2003, η Interlife έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Χρηματοοικονομικού Οργανισμού Eureko.

Το 2010, μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής της για επικέντρωση μόνο σε μεγάλες αγορές, η Eureko αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυπριακή αγορά και μεταβίβασε το 98,9% των μετοχών της Interlife στην επενδυτική εταιρεία Rodardo Limited. Από τον Μάιο του 2011, η Rodardo ανήκει κατά 85% σε εταιρείες που ελέγχονται από τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά. Λόγω επέκτασης των εργασιών της εταιρείας στην Ελλάδα και μετά τη συγχώνευσή της με την DEMCO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2011, μετονομάστηκε σε PRIME INSURANCE.

Σήμερα λοιπόν, η PRIME INSURANCE συνεχίζει με νέο μεν όνομα αλλά με βαθιά ριζωμένες τις αρχές και αξίες που κουβαλά από την πολυετή παρουσία της ως Interlife. Βαδίζοντας σε μια νέα εποχή και στοχεύοντας στη συνεχή ανάπτυξη, η PRIME Insurance συνεχίζει να προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν ατομικές και ομαδικές ασφαλιστικές ανάγκες.

Διαθέτει ένα άρτια καταρτισμένο και επαγγελματικό δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων, που είναι αφοσιωμένο να δίνει λύσεις στους σύγχρονους προβληματισμούς των πελατών. Λειτουργεί μέσα από εννέα υποκαταστήματα Ασφαλιστικών Συμβούλων και συνεργάζεται με τριάντα γραφεία Ασφαλιστικών Πρακτόρων σε όλες τις πόλεις.

Η Mondial Assistance δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και εξυπηρετεί τους πελάτες βάσει τις τοπικές τους ανάγκες.

Το 1950 στην Ελβετία, όταν οι άνθρωποι ξεκίνησαν να ταξιδεύουν πιο συχνά, μια ομάδα πρωτοπόρων επιχειρηματιών δημιούργησε την ταξιδιωτική ασφάλιση της ELVIA.  Η εξυπηρέτηση της εταιρίας αναβαθμίστηκε όταν το 1974, η εταιρεία SACNAS – Mondial Assistance ιδρύθηκε στη Γαλλία. Η δημιουργία της SACNAS – Mondial Assistance ενίσχυσε την ανάπτυξη των υπηρεσιών βοήθειας, που εκτός από ταξιδιωτική ασφάλιση συμπεριέλαβε και την οδική και ιατρική βοήθεια καθώς και τις υπηρεσίες επαναπατρισμού. Το 1979 η AGF έγινε μέτοχος της Mondial Assistance.

Το 2000 η Elvia και η SACNAS – Mondial Assistance συγχωνεύτηκαν επιτυχώς και δημιούργησαν τον όμιλο Mondial Assistance όπως τον γνωρίζουμε έως σήμερα.Το 2006, δημιουργήθηκε η νέα εταιρική ταυτότητα ενώ γνωστοποιήθηκαν διεθνώς οι αξίες που διέπουν την εταιρεία αυτή.

Το υποκατάστημα της Ελλάδας ιδρύθηκε το 1997, ενώ από το 2004 εξυπηρετεί και την Κύπρο.

Σήμερα, η Mondial Assistance, έχοντας κοινό όνομα και ενιαίες αξίες, έχει παρουσία σε 6 ηπείρους και 34 διαφορετικές χώρες.

H Universal Life ήταν η πρώτη κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1970 με στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο του ασφαλιστικού τομέα στην Κύπρο.

Η Universal Life κατέστησε το όνομά της συνώνυμο με την ασφάλεια ζωής και υγείας στην Κύπρο, πρωτοστατώντας στην εισαγωγή θεσμών και σύγχρονων ασφαλιστικών προγραμμάτων καθώς και στη δημιουργία και καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης στους Κυπρίους. Ως ένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός, με πείρα και τεχνογνωσία, με ισχυρή μετοχική δομή και με επίκεντρο τον άνθρωπο, ακολουθεί μια συνεχή τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Σήμερα, η Universal Life, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ασφαλιστικά δρώμενα του τόπου, ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον Κλάδο Ζωής και ως η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον Κλάδο Υγείας.

Η Trust Insurance Cyprus, ιδρύθηκε το 1990 έχοντας έδρα τη Λεμεσό. Το 2003 μετατράπηκε σε κυπριακή εταιρεία με άδεια ασκήσεως ασφαλιστικών υπηρεσιών και από τον Αύγουστο του 2009 μπήκε δυναμικά στην εγχώρια αγορά. Είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη ασφαλιστική εταιρεία στην Κύπρο από την έναρξη εργασιών της, τον Αύγουστο του 2009.

Με έδρα την Κύπρο, παρέχει ασφαλιστικές υπηρεσίες σε διεθνή επίπεδο. Μέσα από τη διεθνή εμπειρία απέκτησε εχέγγυα που την ώθησαν να μπει δυναμικά και στην Κυπριακή Αγορά. Απολαμβάνει το προνόμιο να βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Nest, ο οποίος μετρά περισσότερο από 20 χρόνια στην Κύπρο.

Σήμερα, δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία σε 23 χώρες της Βόρειας Αμερικής, Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής με κεφάλαια $4.5 δις.

Η Cosmos Insurance ιδρύθηκε το 1981 από τον Κυριάκο Μ. Τυλλή, ο οποίος ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μέχρι το 1996. Το 1996, η εταιρεία πέρασε στους δύο γιους του Κυριάκου, Ανδρέα και Μιχαήλ Τυλλή. Το 2000, τα δύο αδέλφια, με όραμα την ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας, εξασφάλισαν τη θέση της Cosmos στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.  Με τη νέα ρευστότητα, ο Cosmos γρήγορα αναδύθηκε και εξελίχθηκε από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε μία από τις μεγαλύτερες γενικών ασφαλιστικών εταιρειών στην Κύπρο.

Σήμερα, έχοντας δραστηριοποιηθεί σε μια τόσο ανταγωνιστική βιομηχανία, η κύρια προτεραιότητα της Cosmos, είναι η συνεχής ανάπτυξη και η αυστηρή εκπαίδευση των υπαλλήλων της, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες γενικού τομέα στην Κύπρο.